Κορωνοϊός: Στα 10 τα νέα κρούσματα, 2.642 στο σύνολο – Κανένας θάνατος την Τρίτη

Θετικά νέα κόμισε σήμερα λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς όπως ανέφερε κατά την ενημέρωση των συντακτών, καταγράφηκαν στη χώρα μας μόλις 10 νέα κρούσμα τα του κορωνοϊού. Επίσης, δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος τις τελευταίες 24 ώρες.

Συνολικά τα κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται σε 2642 και τα θύματα ανέρχονται σε 143. Ταυτόχρονα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας 35 άτομα, με διάμεση ηλικία τα 67 έτη. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς είναι άνδρες και έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα. Επίσης 81 ασθενείς εξήλθαν από ΜΕΘ.

Από τα θύματα, 36 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 74 έτη και το 90,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Νέα μελέτη για εμβόλιο στις ΗΠΑ

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε επίσης πως στις ΗΠΑ ξεκίνησαν οι μελέτες για νέο εμβόλιο, με νέα τεχνική. Πρόκειται για εμβόλιο που οδηγεί σε παραγωγή αντισωμάτων.

Επίσης, κάλεσε τους πολίτες να μην «κοιτάνε fake news» και «να μην προσηλώνονται στα social media, αλλά στην επιστήμη».

Το μήνυμα για την επόμενη ημέρα

Ο κ. Τσιόδρας έστειλε και ένα μήνυμα, έντονα συναισθηματικά φορτισμένο.: «Κανείς δεν είναι αλώβητος. Μας αφήνει αυτή η ιστορία με ανασφάλειες, με στρες, με θλίψη. Η εσωτερική μάχη ίσως είναι πιο σημαντική από τη μάχη μας με τον ιό. Η κρίση διαπερνά τα σύνορα, εγείρει τριβές, αναδύονται θεωρίες συνωμοσίας. (…) Επιστήμη είναι να κοιτάζεις συνεχώς τα δεδομένα και να αλλάζεις την πορεία του πλοίου».