Κορωνοϊός: Στα 6 τα νέα κρούσματα – Δύο θύματα, 146 συνολικά

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε έξι νέα κρούσματα του κορωνοϊού. Τα κρούσματα συνολικά ανέρχονται σε 2.632.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως δύο ασθενείς κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου σε 24 ώρες, με το σύνολό τους να ανέρχεται σε 146. Το πρώτο θύμα του κορωνοϊού σε Λάρισα και Θεσσαλία είναι 50χρονος Ρομά, που έχασε σήμερα τη μάχη.

Ο 50χρονος διαγνώστηκε με τον ιό και αρχικά νοσηλεύτηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας. Η κατάστασή του επιδεινώθηκε και εισήχθη στην ΜΕΘ, όπου κατέληξε σήμερα.

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέπνευσε μία 88χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο «Αττικόν», η οποία δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. Η ηλικιωμένη, κατά τις ίδιες πληροφορίες, νοσηλευόταν αποσωληνωμένη στη ΜΕΘ, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως 35 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ 81 άτομα εξήλθαν από ΜΕΘ. Μέχρι σήμερα ελέγχθηκαν 80.951 κλινικά δείγματα.

Για τα εμβόλια οι έρευνες για τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, ο κ. Τσιόδρας τόνισε: «Τα εμβόλιο βρίσκονται στο προσκήνιο με περισσότερες από 100 ομάδες σε όλο τον κόσμο να έχουν ξεκινήσει μελέτες.  Αυτή τη στιγμή γίνεται μία τεράστια προσπάθεια για τον εντοπισμό του κατάλληλου εμβολίου. Κάποιες από αυτές τις προσπάθειες θα οδηγήσουν σε μερικές δεκάδες εκατομμύρια δόσεις εμβολίου μέχρι το τέλος του έτους».

Πάντως, όπως είπε, «αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να προβλέψουμε ποιο θα είναι το ασφαλέστερο εμβόλιο, ωστόσο παλεύουμε για το καλύτερο».