Β. Ψάλτης (Alpha Bank): Εθνική αποστολή η στήριξη όσων επλήγησαν από την πανδημία

Μήνυμα προς το προσωπικό της Alpha Bank, για τη νέα περίοδο που σηματοδοτεί η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων αντιμετώπισης ιού, έστειλε την Πέμπτη ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Βασίλης Ψάλτης.

Στο μήνυμά του, ο κ. Ψάλτης χαρακτηρίζει ως συλλογικά επιτεύγματα της Alpha Bank την διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας του Προσωπικού και των Πελατών, καθώς και την πλήρη αξιοποίηση των ψηφιακών υποδομών για την απρόσκοπτη λειτουργία της Τράπεζας, σε συνθήκες εξ αποστάσεως εργασίας.

Προσθέτει, δε, πως «η περίοδος που ξεκινά, με τη σταδιακή άρση των περιορισμών, θα είναι μακρά. Σε αυτό το νέο και ευμετάβλητο περιβάλλον, καλούμαστε να αξιοποιήσουμε τα συλλογικά επιτεύγματα του προηγούμενου διαστήματος και να πορευτούμε από το Σήμερα στο Αύριο, από αυτό που γνωρίζαμε ως επαγγελματική καθημερινότητα σε μία νέα κανονικότητα».

Παράλληλα, περιγράφει τρεις στόχους για το επόμενο διάστημα:

  • Σταδιακή και ασφαλής επιστροφή του Προσωπικού στους χώρους εργασίας, με πλήρη προστασία των ευάλωτων ομάδων, σεβασμό των κοινωνικών ιδιαιτεροτήτων της περιόδου αλλά και αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας εργαζομένων και Πελατών
  • Περαιτέρω επένδυση στις ηλεκτρονικές υποδομές της Τράπεζας αλλά και στις ψηφιακές δεξιότητες του Προσωπικού. «Καλούμαστε να αξιοποιήσουμε τη συσσωρευμένη εμπειρία των τελευταίων εβδομάδων και να διαμορφώσουμε ένα λειτουργικό πλαίσιο απόδοσης, ανεξαρτήτως του σημείου εργασίας μας” σημειώνει ο κ. Ψάλτης.
  • Στήριξη επιχειρήσεων και ιδιωτών. «Οφείλουμε – όπως κάνουμε πάντα – να επιβεβαιώσουμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Alpha Bank ως ενός Οργανισμού που, με την κοινωνική του δράση, στέκεται Μαζί με όσους δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή και, με την οικονομική του δραστηριότητα, συμβάλλει ώστε οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά να υπερβούν, με τις μικρότερες δυνατές απώλειες, τις συνέπειες της πανδημίας», σημειώνει ο CEO της Alpha Bank προς το προσωπικό του Ομίλου. Υπογραμμίζει, δε, πως «η κυρίαρχη παρουσία της Alpha Bank στην επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας και στη στήριξη όσων επλήγησαν, δεν αποτελεί επιχειρηματικό στόχο. Συνιστά εθνική αποστολή».

Έμπρακτη επιβράβευση στους «δικούς μας ανθρώπους της “πρώτης γραμμής”»

Στο ίδιο μήνυμα, ο κ. Ψάλτης ευχαριστεί το Προσωπικό «γιατί, σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, επιδείξατε επαγγελματισμό, προσαρμοστικότητα και ζήλο» ενώ εξαίρει τους εργαζόμενους στο Δίκτυο: «Είναι η στιγμή που πρέπει να δείξουμε, και έμπρακτα, την ευγνωμοσύνη μας προς τους συναδέλφους μας στο Δίκτυο. Είναι οι δικοί μας «άνθρωποι της πρώτης γραμμής», που  έδωσαν τη μάχη της εξυπηρέτησης των Πελατών στα καταστήματα όλης της χώρας».