Στα 15 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού – Ένας νεκρός ,140 συνολικά – 38 διασωληνωμένοι

Την ώρα που μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την 4η Μαΐου, ημέρα έναρξης της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 15 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, με το σύνολό τους να ανέρχεται σε 2.591.

Ακόμα ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως ένας ασθενής κατέληξε από επιπλοκές της νόσου με το σύνολο των θυμάτων να ανέρχεται σε 140.

Συνολικά, έχουν ελεγχθεί 75.170 κλινικά δείγματα.

Ο μοριακός έλεγχος

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως η Επιτροπή Επιστημόνων εισηγείται αναφορικά με τον μοριακό έλεγχο να διενεργείται σε όλα τα άτομα με σοβαρή ή οξεία λοίμωξη, ηλικιωμένα άτομα ή άτομα με υποκείμενη νόσο, φιλοξενούμενοι και εργαζόμενοι σε κλειστές δομές, υγειονομικοί υπάλληλοι, προσωπικό υπηρεσιών πρώτης γραμμής.

Ως προς τον έλεγχο αντισωμάτων, ο λοιμωξιολόγος τόνισε πως αυτός θα διενεργείται για επιδημιολογικούς σκοπούς και μόνο.

Νέα απάντηση στην κριτική

Στη συνέχεια ο κ. Τσιόδρας εστίασε στους χειρισμούς της Επιτροπής Επιστημόνων στη διαχείριση της πανδημίας και την κριτική που ασκήθηκε: «Το πεδίο της πανδημίας είναι ενα πεδίο στο οποίο πετύχαμε μια μεγάλη νίκη. Δεν είναι ευκαιρία για αντιπαράθεση. Αναγνωρίζουμε τις θυσίες των ανθρώπων και την αγωνία για το επιστημονικό μέλλον»

«Προσπαθούν κάποιοι κύκλοι να τονίσουν τις επιστημονικές αβεβαιότητες. Δεν τις ξέρουμε δηλαδή εμείς;», διερωτήθηκε σε αυστηρό ύφος.