Επιστρέφουν στην Ελλάδα οι τρει ναυτικοί που ήταν όμηροι στο Τζιμπουτί

Στην Ελλάδα επιστρέφουν μετά από μήνες ομηρίας στο Τζιμπουτί της Αφρικής οι τρεις εναπομείναντες Έλληνες ναυτικοί, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι από τις αρχές της αφρικανικής χώρας, μετά τις συντονισμένες προσπάθειες των υπουργείων Εξωτερικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Βλάση στο Twitter.

«Μετά από συντονισμένες προσπάθειες των υπουργείων Εξωτερικών και Ναυτιλίας έλαβε τέλος ο εγκλωβισμός και η πολύμηνη ταλαιπωρία των Ελλήνων ναυτικών στο Τζιμπουτί», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Βλάσης και συμπληρώνει: «Χθες οι 3 εναπομείναντες ναυτικοί, που βρίσκονταν εκεί, αφέθηκαν ελεύθεροι και επιστρέφουν στην πατρίδα».

Τον Σεπτέμβριο του 2019, οι τρεις ναυτικοί, μαζί με άλλους δύο συναδέλφους τους, οι οποίοι έχουν αφεθεί ήδη ελεύθεροι από τον Δεκέμβριο, πέρασαν σε κατάσταση ομηρίας, όταν τα πλοία στα οποία βρισκονταν ως μέλη του πληρώματος, κρατήθηκαν από τις τοπικές αρχές για χρέη της ναυτιλιακής εταιρείας τους, με τα πληρώματα να γίνονται ακολούθως ουσιαστικά όμηροι.