Κορωνοϊός: Κανένας νέος θάνατος στην Ελλάδα – 16 νέα κρούσματα

Στα 16 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών παραμένει σε 130. Γυναίκες είναι οι  εξ αυτών και το 90% είναι ηλικιωμένοι η έχει κάποιο σοβαρό υποκείμενο νόσημα.

Τα συνολικά κρούσματα στη χώρα ανέρχονται σε  με τα  να σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και τα 1160 με ήδη γνωστό κρούσματα.

Ακόμη συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι με τον μέσο όρο ηλικίας τους να υπολογίζεται στα 67 έτη. Γυναίκες είναι οι εξ αυτών και το 88% είναι ηλικιωμένοι η έχει κάποιο σοβαρό υποκείμενο νόσημα.

Παράλληλα,  ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σύσταση για χρήση μάσκας σε συνηγόρους και διαδίκους, αντισηπτικά σε όλους τους χώρους, απόσταση ενάμιση μέτρων. Ένα άτομο ανά δέκα τ.μ σε δικαστήρια.

Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή για να δώσει κανόνες για την άρση των μέτρων.

«Δεν μπορουμε να μεινουμε για πάντα εγκλωβισμένοι. Η σταδιακη αρση των μέτρων θα γίνει με συγκεκριμένα κριτήρια και κανόνες. Αν δεν χαλαρώσουμε οι προσπάθειες επανεκκίνησης της ζωης μας θα επιτύχουν»

Για τις μεταλλάξεις του ιού και το εμβόλιο

«Οι ιοί του αναπνευστικού εμφανίζουν μικροδιαφορές στο γενετικό τους υλικό. Βραδύς ρυθμός μεταλλάξεων σε σχέση με τη γρίπη, γεγονός που αποτελεί αισιόδοξο μήνυμα για την αποτελεσματικότητα ενος εμβολίου στο μέλλον, με την προϋποθεση ότι ο ιός θα παραμείνει έτσι» είπε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας.