Συντάξεις: Ταχύτητα και ασφάλεια συναλλαγών από τα εναλλακτικά δίκτυα της Alpha Bank

Ταχύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση μέσω εναλλακτικών δικτύων προσφέρει η AlphaBank στους Πελάτες της, με σειρά ενεργειών που υλοποιήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια στο πλαίσιο του προγράμματος ψηφιακού μετασχηματισμού, το οποίο αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρήσιμοεν μέσω των περιορισμών που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19.

H Τράπεζα έχει δρομολογήσει από το 2018το «Πρόγραμμα βελτίωσης εξυπηρέτησης πελατών μέσω ψηφιακών μέσων», με στόχο την παρότρυνση, εκπαίδευση, καθοδήγηση και τελική εξοικείωση των Πελατών της με τη χρήση ψηφιακών μέσων για τις καθημερινές συναλλαγές τους. Στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργήθηκαν, σε περισσότερα από 180 καταστήματα, οι ψηφιακές γωνιές myAlphaExpress, όπου οι Πελάτες μπορούν να εξυπηρετηθούν, εκτός ταμείου, γρήγορα και εύκολα.

Ειδικά για όσους τηρούν συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς, έχει προβλεφθεί,μεταξύ άλλων, ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσία SMS Alert Σύνταξης, όπου μόλις πιστώνεται το ποσό της σύνταξης, αποστέλλεται SMS στο κινητό του δικαιούχου,με ενημέρωσηγια το ποσό και τη διαθεσιμότητα της σύνταξης και παρότρυνση για χρήση της χρεωστικής κάρτας. Με την αποστολή του SMSοι Πελάτες λαμβάνουν όλη την πληροφόρηση που χρειάζονται για τη σύνταξή τους, με αποτέλεσμα να μη συντρέχει λόγος επίσκεψής τους στο Κατάστημα. Ειδικά σε περιπτώσεις που οι Πελάτες έχουν κατοικία εκτός αστικών κέντρων, το SMSAlert τους έχει βοηθήσει σημαντικά, καθώς έχει μειώσει τις μη αναγκαίες μετακινήσεις τους.

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα τηλεφωνικής ενημέρωσης για την ημερομηνία πίστωσης της σύνταξης και τηδυνατότητα άμεσης είσπραξης της σύνταξης με χρήση της κάρτας τους.

Δεν είναι τυχαίο πως ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός Πελατών της Τράπεζας επιλέγει να χρησιμοποιήσει τα εναλλακτικά δίκτυα, το webbanking και τις χρεωστικές κάρτες της Alpha Bank, όχι μόνον για αναλήψεις μετρητών αλλά και για τις καθημερινές τους συναλλαγές, όπως άλλωστε επιτάσσουν οι κανόνες υγιεινής για την προστασία από τον κορωνοϊό.

37.000 πληροφοριακάSMS από την AlphaBank

Ενόψει της καταβολής των συντάξεων Μαίου 2020 που ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη 22.4.2020, η AlphaBank έστειλε χθες Τρίτη 21.4.2020περισσότερα από 37.000 SMS σε δικαιούχους συντάξεων όλων των ταμείων, παροτρύνοντάς τους να προτιμούν, για περισσότερη ασφάλεια, τις ανέπαφες συναλλαγές με τις χρωστικές κάρτες της Alpha Bank και τα εναλλακτικά δίκτυα της Τράπεζας για την άμεση είσπραξη των συντάξεών τους. 

Υπενθυμίζεται πως οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων του Μαΐου 2020, είναι οι εξής:

  • Για τους δικαιούχους που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ. ΕΤΑΤ, τράπεζες και ΟΤΕ, ηΤετάρτη, 22 Απριλίου εάν ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9, και η Παρασκευή, 24 Απριλίου εάν ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Για τους δικαιούχους από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, η Δευτέρα, 27 Απριλίου, και
  • Για τους δικαιούχους του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ, ηΤετάρτη, 29 Απριλίου