Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ: Εντοπίστηκε εκρηκτικός μηχανισμός στη Μονή Πετράκη

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αστυνομία, καθώς άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο της Μονής Πετράκη, από την πλευρά που συνεδριάζει η Ιερά Σύνοδος. 

Τον μηχανισμό εντόπισε ο ηγούμενος της Μονής και αμέσως κάλεσε την αστυνομία. Επί τόπου έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) και εντόπισαν τρεις βαλίτσες.

Σε μία από τις βαλίτσες υπήρχε ο εκρηκτικός μηχανισμός, που αποτελείτο μεταξύ άλλων από μια μεγάλη φιάλη υγραερίου στην οποία ήταν συνδεδεμένο και λάστιχο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες προσπάθησαν να βάλουν φωτιά καίγοντας το λάστιχο που έφτανε στη φιάλη, καθώς βρέθηκαν ίχνη καύσης.

Ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος ακριβώς μπροστά στην είσοδο και όλα δείχνουν ότι η φιάλη μεταφέρθηκε μέσα στη βαλίτσα για να μην γίνει αντιληπτή. Ο μηχανισμός και τα υπολείμματα που βρέθηκαν στον χώρο μεταφέρθηκαν στα  εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω διερεύνηση.

Το περιστατικό, πάντως, αξιολογείται από την ΕΛ.ΑΣ ως ιδιαίτερα σοβαρό, γεγονός που αποδεικνύεται και από τη μεγάλη κινητοποίηση των αρχών.