Πάνω από 150 κρούσματα κορωνοϊού στο Κρανίδι – Εσπευσμένα στην περιοχή ο Χαρδαλιάς

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς επισκέπτεται τη δομή μεταναστών στο Κρανίδι Αργολίδας, μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορωνοϊού. Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, στην δομή υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων, γεγονός που αποτελεί μία ανησυχητική εξέλιξη. «Βλέπουμε ότι υπάρχουν αρκετά αυξημένα κρούσματα, επομένως θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σφραγίσουμε την περιοχή από τη διασπορά του ιού», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες 150 άτομα φέρονται να είναι θετικά στον ιό, χωρίς ωστόσο να υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη ανακοίνωση για τον αριθμό, με τον κ. Χαρδαλιά να βρίσκεται στο σημείο προκειμένου να ελέγξει ο ίδιος την διασπορά της νόσου στη δομή.

Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Ο,τι πρέπει να γίνει θα γίνει με βάση το πρωτόκολλο, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ο οποίος μετέβη εκτάκτως στο Κρανίδι λόγω υψηλού επιδημιολογικού φορτίου στο ξενοδοχείο που λειτουργεί ως δομή μεταναστών, όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα κορονοϊού και βρίσκεται σε καραντίνα.

Μαζί με τον κ. Χαρδαλιά έφτασαν στο Κρανίδι ο Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων ‘Ασυλο, Εμμανουήλ Λογοθέτης, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, καθώς και κλιμάκιο της ΓΓΠΠ και του ΕΟΔΥ.

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη στο Δημαρχείο Ερμιόνης στο Κρανίδι με την συμμετοχή του δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου και του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, προκειμένου να γίνει η εκτίμηση της κατάστασης και θα ανακοινωθούν περαιτέρω μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι στη δομή βρέθηκε μία έγκυος πρόσφυγας θετική στη νόσο Covid-19, ενώ επί τόπου έσπευσαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Υπενθυμίζεται ότι πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 475 ωφελούμενους καθώς και στους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, του ΔΟΜ και της δομής.

Η γυναίκα που βρέθηκε θετική, η οποία είναι από την Σομαλία -ετών 28- φιλοξενείται σε ξενοδοχείο που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Η εγκυμονούσα προσήλθε το πρωί της Κυριακής 19 Απριλίου στο νοσοκομείο του Ναυπλίου, για άλλη αιτία η οποία δεν σχετίζεται με συμπτώματα κορωνοϊού. Στο νοσοκομείο του Ναυπλίου υπεβλήθη στον προβλεπόμενο ιατρικό έλεγχο για έκθεση της στην Covid-19.Η εγκυμονούσα διαμένει χωρίς συμπτώματα και σε πλήρη υγειονομική απομόνωση στο δωμάτιο της, στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι.

Νωρίτερα, μιλώντας στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα, ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Ι. Γεωργόπουλος, είχε εκφράσει την εκτίμησή του ότι από τα δείγματα που ελήφθησαν χθες από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, θα υπάρξουν σίγουρα αρκετά θετικά, καθώς, όπως είπε, σε αρκετά από τα δωμάτια του ξενοδοχείου, έμεναν πολυμελείς οικογένειες.