Άγιο Φως: Έφτασε στην Αθήνα με πτήση της Aegean – Δεν θα μεταφερθεί σε άλλη πόλη

Στην Αθήνα έφτασε λίγο πριν από τις 18:00 το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα μέσω ειδικής πτήσης της Aegean παρά το γεγονός πως το Πάσχα φέτος δεν θα εορταστεί με τον καθιερωμένο τρόπο.

Το Άγιο Φως υποδέχτηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Βλάχος και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.

Φέτος, λόγω κορωνοϊόυ, η υποδοχή ήταν λιτή ενώ δεν θα διανεμηθεί στις ενορίες της χώρας.

Από το αεροδρόμιο μεταφέρθηκε μόνον στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου, στην Πλάκα, όπου και θα φυλαχτεί.

Υπογραμμίζεται ότι, στο πλαίσιο των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν θα μεταφερθεί σε άλλες ενορίες ούτε θα διανεμηθεί στους πιστούς, καθώς ισχύουν τα σχετικά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων» υπάρχει κάλεσμα προς τους πιστούς να βγουν λίγο πριν τα μεσάνυχτα στα μπαλκόνια τους και να ψάλουν το Χριστός Ανέστη.

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 13:30 πραγματοποιήθηκε  το μεσημέρι του Σαββάτου η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στον ιερό ναό της Αναστάσεως, στα Ιεροσόλυμα. Τηρώντας τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού, σε κλίμα κατάνυξης έγινε η τελετή αφής του Αγίου Φωτός στην Ιερουσαλήμ. Είναι χαρακτηριστικό πως λόγω των αυστηρών μέτρων στην αφή της φλόγας παρόντες ήταν ελάχιστοι ιερείς που έφεραν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό (μάσκες κλπ). Η απουσία πιστών μετριάστηκε από τη μετάδοση ζωντανά της κατανυκτικής τελετής.