Σέρρες: Συνελήφθησαν δύο άτομα για 12 διαρρήξεις και κλοπές οχημάτων

Δύο άτομα συνελήφθησαν για συνολικά 12 διαρρήξεις και κλοπές οχημάτων και καταστημάτων που έγιναν το τελευταίο διάστημα σε περιοχές των Σερρών, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο συνεργών τους. Όπως προέκυψε από έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, τα συγκεκριμένα άτομα, ενεργώντας από κοινού το χρονικό διάστημα από 8 έως και 14 Απριλίου 2020, ενέχονται σε διαρρήξεις και κλοπές οχημάτων και καταστημάτων στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών.

Όπως ανακοινώθηκε από τις αστυνομικές αρχές, διέπραξαν 12 διαρρήξεις – κλοπές και απόπειρες κλοπών από καταστήματα και οικία, αφαιρώντας χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα, καθώς και τρεις κλοπές οχημάτων, δύο από τα οποία χρησιμοποίησαν για διαρρήξεις καταστημάτων. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι προξένησαν πυρκαγιά σε ένα από τα κλεμμένα οχήματα και το κατέστρεψαν ολοσχερώς, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίσθηκαν τα υπόλοιπα οχήματα και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, καθώς και ακόμη ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν για την διάπραξη των κλοπών.

Σε βάρος του ενός συλληφθέντα εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την οποία του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 7 ετών, για παρόμοια αδικήματα, ενώ προσπάθησε να αποφύγει τη σύλληψή του απωθώντας τους αστυνομικούς, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.