Γ.Στουρνάρας στους F.T: “Είτε το πούμε κορωνο-ομόλογα είτε κάτι άλλο, χρειαζόμαστε κοινή δράση

“Είτε το πούμε κορωνο-ομόλογα είτε κάτι άλλο, αυτό που χρειαζόμαστε στην Ευρώπη είναι κοινή δράση», υπογραμμίζει με δηλώσεις του στους «Financial Times», ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, αναφερόμενος στην κρίση που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού.

Σε άρθρο της εφημερίδας αναφορικά με την αντίδραση της ΕΕ και κυρίως το τι πρέπει να πράξει με δεδομένη και την εκτίμηση του ΔΝΤ για έκρηξη του δημοσίου χρέους στην ευρωζώνη στο 97,4% του συνολικού ΑΕΠ και στην Ελλάδα στο 200% του ΑΕΠ,  ο κ. Στουρνάρας τονίζει ότι είναι απόλυτα αναγκαίο να διατηρηθεί θετικός ρυθμός ανάπτυξης ιδιαίτερα σε τόσο «σκοτεινούς καιρούς» για την οικονομία όπως είναι οι τρέχοντεςκαι φέρνει ως παράδειγμα την πρόσφατη κρίση που αντιμετώπισε η Ελλάδα.

«Η διατήρηση του ρυθμού ανάπτυξης και του κόστους δανεισμού σε ένα θετικό επίπεδο είναι κάτι παραπάνω από κρίσιμη.  Πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε το “εφέ της χιονοστιβάδας” που είδαμε κατά την ελληνική κρίση. Είτε το πούμε κορωνο-ομόλογα είτε κάτι άλλο, αυτό που χρειαζόμαστε είναι κοινή δράση», υπογραμμίζει.