Κορωνοϊός: 22 νέα κρούσματα – 102 νεκροί – 2192 ασθενείς – 72 διασωληνωμένοι

Στα 22 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα μας σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.

Την ίδια στιγμή, κατέληξε ένας ασθενής από επιπλοκές της νόσου σε 24 ώρες, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από την έναρξη της πανδημίας να ανέρχεται σε 102. Επιπρόσθετα, 72 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με μέσο όρο ηλικίας τα 68 έτη.

Αργεί το εμβόλιο

Ο κ. Τσιόδρας εκτίμησε πως προβλέπονται νέα επιδημιολογικά κύματα ;του κορωνοϊού, ενώ συνέχισε: «Οι επιστήμονες τονίζουν την πιθανότητα πιο σημαντικών επιδημιών τον χειμώνα. Χρειάζεται επαγρύπνηση για τα δυο επόμενα χρόνια».

Παράλληλα τόνισε πως μόλις ένα από τα 70 εμβόλια που δοκιμάζονται έχει περάσει στην φάση 2 των δοκιμών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το εμβόλιο αργεί για την ανθρωπότητα, ο ΠΟΥ υπολογίζει ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 12 μήνες».

Χαρδαλιάς για άρση μέτρων: Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας

«Έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας». Με αυτή τη φράση, ο Νίκος Χαρδαλιάς εξήγησε πως δεν είναι ακόμη ώρα για άρση των μέτρων περιορισμού διασποράς του κορωνοϊού.

Ζήτησε υπευθύνότητα και τήρηση των μέτρων. Μάλιστα όπως διευκρίνισε ότι την ημέρα του Πάσχα ισχύει ότι και τις άλλες ημέρες.

Όπως υποστήριξε ο κ. Χαρδαλιάς, «η κυβέρνηση προετοιμάζεται με σχέδιο και μέθοδο αλλά τα μέτρα ισχύουν ως τις 27 Απριλίου. Τα αισιόδοξα σημάδια που βλέπουμε, αν χαλαρώσουμε μπορεί να ανατραπούν». Παράλληλα τόνισε πως ήδη έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι στους δρόμους της χώρας και συνέχισε: «Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο της προσπάθειάς μας, οποιαδήποτε παρέκκλιση μπορεί να μας φέρει πολλές εβδομάδες πίσω».