Αlpha Bank: Μεταθέτει τις δεσμευτικές προσφορές για Neptune και Galaxy

Η εξαιρετικά αρνητική  συγκυρία που διαμορφώθηκε με την πανδημία του κορωνοϊού καθιστά αναπόφευκτες τις αλλαγές στο σχεδιασμό των τιτλοποιήσεων των ελληνικών τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναταραχές στις διεθνείς αγορές και η αβεβαιότητα που δημιουργείται παγκοσμίως για τις εξελίξεις, σε συνδυασμό με τις αντικειμενικές δυσκολίες  για αγοραστές και πωλητές οδήγησαν την Alpha Bank στην απόφαση να αναβάλλει την υποβολή  δεσμευτικών προσφορών για τα project Neptune και Galaxy.

Η διοίκηση της Αlpha Bank  έκρινε ό,τι δεν ήταν προς το συμφέρον της τράπεζας να επιμείνει σε ένα χρονοδιάγραμμα που είχε καταρτιστεί σε μια περίοδο με διαφορετικές συνθήκες, ειδικά όταν αντιμετωπίζουμε  μια συγκυρία όπου σε όλη την Ευρώπη, συναλλαγές που είχαν ήδη υπογραφεί ή ήταν κοντά σε συμφωνία   μετατίθενται προσωρινά έως ότου  υπάρξει στοιχειώδης εξομάλυνση των συνθηκών.

Στην Αlpha Bank εκτιμούν ότι η κρίση που βιώνουμε είναι παροδική και, σε ορατό χρόνο, θα συνεχιστούν οι συζητήσεις για τις συγκεκριμένες συναλλαγές.

Τα project Neptune και Galaxy παραμένουν σε ισχύ και θα ενεργοποιηθούν στον κατάλληλο χρόνο αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι γενικότερες συνθήκες. Η τράπεζα ταυτόχρονα συνεχίζει την εφαρμογή των εσωτερικών διαδικασιών που ήταν σε εξέλιξη στα πλαίσια του εταιρικού μετασχηματισμού, ώστε να είναι προετοιμασμένη να επανεκκινήσει άμεσα τις διαδικασίες.

Πηγη: newmoney.gr – Αλέξανδρος Κασιμάτης