Η Ελλάδα παραμένει στην κορυφή της ποντοπόρου ναυτιλίας

Η Ελλάδα παραμένει στην κορυφή της ποντοπόρου ναυτιλίας

Πρώτη στην λίστα των μεγαλύτερων ναυτιλιακών εθνών παραμένει η Ελλάδα με συνολική χωρητικότητα στόλου περίπου 300,47 εκατ. DWT, δεύτερη η Σιγκαπούρη με 198,68 εκατ. DWT, ακολουθώντας η Κίνα (185,09 εκατ. DWT) και η Ιαπωνία (166,60 εκατ. DWT).

Η Δανία όμως καταλαμβάνει πλέον την πέμπτη θέση με τον μεγαλύτερο σε χωρητικότητα εμπορικό στόλο πλοίων διαχειριζόμενων από δανέζικα συμφέροντα παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα, η συνολική χωρητικότητα των πλοίων που διαχειρίζονται εταιρείες δανέζικων συμφερόντων ανέρχεται σε 83,81 εκατ. DWT, αφήνοντας στην έκτη θέση τις ΗΠΑ.

Να σημειωθεί ότι τον Ιανουάριο του 2018 η Δανία είχε «ανέβει» στην έκτη θέση με τον μεγαλύτερο σε χωρητικότητα διαχειριζόμενο στόλο παγκοσμίως, αφήνοντας στην έβδομη θέση την Γερμανία.

Η κ. Anne Steffensen, CEO της Ένωσης Δανών Εφοπλιστών, τόνισε ότι τα επόμενα 5-10 χρόνια είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την ανάπτυξη ενός στόλου πλοίων με μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ο οποίος θα τονώσει παραπάνω την ανταγωνιστικότητα του διαχειριζόμενου στόλου της Δανίας.